A Napkirálynő Pécsre látogat

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Pécsett október 28-ra, azaz vasárnapra koncentrálódnak a 6. Országos Rajzfilmünnep programjai, akkor viszont érdemes az egész délutánt a pécsi animációról szóló kiállítás épületében, a Király utca 9-ben tölteni. A rajzfilmekhez minden esetben beszélgetés vagy kreativitásra ösztönző foglalkozás párosul.

A kockásfülű nyúl vetítésével indul a rajzfilmünnep Pécsett, amelyet aztán ki is beszélnek a gyerekekkel és szülőkkel. A kisebbek arról mesélhetnek, hogy tetszett nekik a népszerű magyar rajzfilmsorozat, az idősebbek pedig a meséhez fűződő emlékeiket hívhatják elő.

A Lola mesék kapcsán színezés lesz a program, az Egy kupac kufli című mese pedig arra ad alkalmat, hogy kufli figurákat készítsenek, amiket aztán egy forgódobban mozgásba lendítenek.

A délutánt a francia-belga-magyar koprodukcióban készült Napkirálynő zárja, amelyben a fáraó 14 éves lánya, a makacs és kíváncsi Ankhesa hercegnő álruhában elhagyja a palotát, hogy felfedezze a világot. Kalandozásai során megtudja, hogy Karnakban a papok összeesküvést szőnek apja ellen, miközben a birodalom határát nomád harcosok fenyegetik. A vetítéshez kapcsolódó beszélgetésen az ókori Egyiptom lesz a téma, megtudhatják a gyerekek, milyen is lehetett a fáraók idején élni.

A pécsi programokat a Total Art Egyesület szervezte, az időpontokért, részletes leírásért ide kattintsatok.

Facebook Likebox