“Együtt lenni jó!” – M. Tóth Géza a rajzfilmünnepről beszél a Civil Rádióban

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A Civil rádió Színpadkép című műsorában szombat este hét órától Csejdy Réka projektvezető, M. Tóth Géza, a Kedd Kreatív stúdió alapítója és vezetője, a rajzfilmünnep ötletgazdája és Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm igazgatója mesél az országos rendezvény célkitűzéseiről, gazdag filmkínálatáról és a rajzfilmünnephez kapcsolódó egyéb közösségi programokról.

Érdemes a teljes adást meghallgatni, kedvcsinálónak elárulunk pár gondolatot, amit a szervezők megosztottak a rádió riporterével. “Arra törekszünk, hogy még az ország legeldugottabb szegleteiben is legyen egy, kettő vagy három nap, amikor rajzfilmeket néznek kicsik és nagyok” – mondta Csejdy Réka, aki arra is kitért, hogy ugyan sok amerikai sikerfilm is van a kínálatban, a helyi szervezők mégis inkább a klasszikus magyar rajzfilmeket részesítik előnyben. “Közel áll ez a magyarok szívéhez.”

“Mi ezt szeretjük csinálni. Elkészítjük a filmeket, aztán eljuttatjuk azokhoz, akiknek készül. Persze nem csak a mienket, hanem nagyon sok más barátunk produkcióját” – felelte M. Tóth Géza arra a kérdésre, miért kezdett bele a rendezvény szervezésbe. Arról is beszélt, hogy a rajzfilmünnepet közösségi élményként képzeli el, ami segít a helyi közösségek összekovácsolásában.

“Ha népszérű tud lenni ez a rendezvény, akkor az egyéb programokat is tud vonzani. Például van a településen egy bábszakkör vagy egy ember, aki ügyes egy kézműves tevékenységben. Ők önmagukban nem biztos, hogy meg tudnának tölteni egy művelődési házat. De ha csatlakoznak ehhez a rendezvényhez, akkor egy értékes programmal bővül az adott település kínálata. Így válik fiesztává, teljes körű családi hétvégévé a rajzfilmünnep. Minden településen kicsit más a kínálat, de az üzenet azonban mindenhol ugyanaz: Együtt lenni jó!”

A Civil rádióban szombat este héttől hallható lesz a teljes interjú.

Facebook Likebox