HOGYAN KÉPZELED A JÖVŐT? RAJZOLD LE! A VII. ORSZÁGOS RAJZFILMÜNNEP RAJZPÁLYÁZATOT HIRDET

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Szeretsz rajzolni? Rajzban mesélni? Akkor pályázz és nyerj!

Képzeld el a jövőt, rajzold le, fesd meg és a képet juttasd el hozzánk!

Hallottatok már a Mézga család rajzfilmsorozatról? És a főszereplőjéről, Mézga Aladárról? Ő egy zseniális képességekkel megáldott 12 éves gyerek, aki olyan készülékeket bütyköl, amellyel űrutazásokat lehet tenni és ismeretlen világokat megismerni, vagy kapcsolatba lépni a jövővel. Aladár például a 30. évszázadban élő köbükunokájával, MZ/X-szel (emzéperiksz) vette fel a kapcsolatot.

Az 50 éve bemutatott Mézga család alkalmából az Országos Rajzfilmünnep rajzpályázatot hirdet.

Rajzold le, hogyan képzeled el a jövőt!

Szerinted milyen lehet az élet a 30. évszázadban? Hogyan néznek majd ki a városok? Vajon még mindig a Földön fogunk élni?  Lesz-e űrtaxi? Színváltós ruháink? Gondolattal irányítható háztartási gépeink? Szemüvegbe épített komputer? Milyen lesz 1000 év múlva egy iskola? Egy játszótér? Egy ház? Lesznek-e még mozik? Milyen autókkal fogunk járni? Hogyan fogunk öltözködni? Milyen tárgyak fogunk használni? Lesznek-e szuperhősök? Eddig sosem látott beszélő állatok? Hogy képzelsz el egy autót? Egy háziállatot? Egy rendőrt? Egy orvost? Egy parkot? A bolygónkat?

Engedd nyugodtan szabadon a fantáziádat, bátran rajzold le és küldd el nekünk a képet,

mi pedig a Rajzfilmünnep Facebook oldalán megosztjuk országgal-világgal.

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI ÉS LEADNI A RAJZODAT?

Egy A4-es vagy A3-as papírra készítsd el alkotásod. Amikor készen vagy, fényképezd le vagy szkenneld be a lehető legnagyobb felbontásban úgy, hogy a kép mérete ne haladja meg a max. 4 MB-t. Ne felejts el címet adni a képednek!

Ezután nincs más dolgod, mint szólni anyukádnak vagy apukádnak, hogy küldjék el e-mailen a kapcsolat@rajzfilmunnep.hu címre a lefotózott, beszkennelt alkotásod. A levél tárgya a következő legyen: „Rajzpályázat 2019”.

A levélbe írjátok bele a rajz alkotójának nevét és életkorát, a rajz címét. A legjobba rajzokat ki szeretnénk állítani, ezért kérjük, a rendezvény végéig őrizd meg az eredeti példányt is.

FELTÉTELEK

2019. október 25-ig küldhetitek el a rajzaitokat. Egy pályázó maximum 1 db rajzot küldhet be.

A pályázatra 3-14 éves korú gyerekek alkotásait várjuk.

A „Hogyan képzeled a jövőt?” pályázatra beérkezett alkotásokat feltöltjük az Országos Rajzfilmünnep hivatalos Facebook oldalára, valamint egy válogatást a www.rajzfilmunnep.hu oldalra egy galériába.

A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, az e-mail címet harmadik félnek nem adjuk tovább, és csak a pályázat lezártáig őrizzük meg. A rajz alkotójának neve és életkora a Rajzfilmünnep honlapján és Facebook-oldalán a beküldött pályaművel együtt jelenik majd meg.

 

NYEREMÉNYEK

  • Minden résztvevőt megajándékozunk egy letölthető Kufli-színezővel és egy 10% kedvezményre jogosító KEDDShop kuponkóddal, melyet a https://www.keddshop.hu/hu/ webáruházban egyszeri vásárlás során használhatnak fel. Mind a színezőt, mind a kuponkódot e-mailben juttatjuk el a résztvevőkhöz.
  • A résztvevők közül egy a Mi újság, kuflik? című nemrég bemutatott rajzfilm rendezője, Jurik Kristóf vezetésével a szakmai zsűri 3 korosztályban 1 nyertest választ ki, akik egy-egy 5.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak.
  • November 4. és november 10. között közönségszavazást tartunk az Országos Rajzfilmünnep Facebook oldalán. A november 10-ig a korosztályonként legtöbb ‘like’-ot összegyűjtő rajz alkotója szintén 5.000 Ft értékű ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.

EREDMÉNYHIRDETÉS

A zsűri és a közönségszavazat eredményét a 2019-es Országos Rajzfilmünnep nyitónapján, november 15-én hirdetjük ki az esemény FB-oldalán és honlapján (www.rajzfilmunnep.hu)

A résztvevők a rajz elküldésével elfogadják a teljes játékszabályzatot, amelyet az alábbi linken találtok meg: a pályázat szabályzata.

Ha bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel a kép feltöltésekor, bátran keressetek az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Van kedved rajzolni? Akkor hajrá!

A Rajzfilmünnep csapata

Facebook Likebox