Családbarát műsorrenddel segít az Országos Rajzfilmünnep és a KEDD Stúdió a karantén idején

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A gyermekekre és szüleikre egyaránt gondoltak videóikkal

A korlátozások bevezetésével egyedi műsorrendet állított össze Facebook oldalán az Országos Rajzfilmünnep és a KEDD Animációs Stúdió: adott tematika szerint ajánlják a rajzfilmek kedvelőinek a KEDD YouTube csatornáján található videókat. Reggelente a legkisebbek kedvenceivel indítanak, mint például a Molang és a Pocoyo rajzfilmsorozatok egy-egy epizódja. A szórakoztatás mellett a gyermekek edukációját is fontosnak tartják: kora délelőtt ismeretterjesztő anyagokat tesznek közzé. A nézők angolul tanulhatnak Bogyóval és Babócával a mese angol nyelvű változatát, a Berry and Dollyt nézve, játékosan ismerkedhetnek a fizikával a Hogyan működik? sorozat által, az óvodások pedig a Miezmiaz? rövid, célratörő videóiból kaphatnak választ a mindennapok kérdéseire. Délutánonként a kreativitásé a főszerep. A kézműves videók kiváló közös program alapjai lehetnek a gyermekeknek és szüleiknek: a családok az útmutatásokat követve elleshetnek egy bűvésztrükköt vagy akár kipróbálhatják, milyen tejjel festeni.

Lefekvés előtt, a kora esti órákban a KEDD egy-egy rajzfilmsorozat, mint a Bogyó és Babóca és a Mi újság, kuflik? epizódjait ajánlja. A KEDDmese felvételeiben pedig ismert magyar emberek, többek között Für Anikó, Ugron Zsolna, Reviczky Gábor és Rudolf Péter olvasnak fel egy-egy magyar mesét a fiatal nézőknek.

A műsorrenddel a szülőkre is gondoltak: M. Tóth Géza Mama című rövidfilmje vagy Cakó Ferenc homokanimációi egy fárasztó nap után remek kikapcsolódást nyújtanak a felnőtteknek.

A KEDD Facebook oldalát az alábbi linken találjátok: https://www.facebook.com/kedd.net/

Az Országos Rajzfilmünnepet pedig itt tudjátok követni: https://www.facebook.com/OrszagosRajzfilmunnep/

Nyitókép: A KGB Stúdió Boxi című sorozatának 6. epizódja (Az asztalon túl)

Facebook Likebox