Kilencven magyar filmklasszikust tett elérhetővé a Nemzeti Filmintézet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Az irodalmi-, történelmi- és dokumentumfilmekkel a diákok digitális oktatását segítik

Kilencven magyar filmklasszikust tett ingyenesen hozzáférhetővé oldalán a Nemzeti Filmintézet. Az irodalmi adaptációkkal, történelmi, dokumentum- ifjúsági-, rajz-és mesefilmekkel a koronavírus miatt bevezetett digitális oktatás sikerességét kívánják támogatni. Az alkotások emellett természetesen a tartalmas kikapcsolódást is szolgálják az otthon töltött napok során.

Az irodalmi adaptációk közt olyan regények filmváltozatai szerepelnek, mint az Egri csillagok, az A Pál utcai fiúk,  az A kőszívű ember fiai, az Édes Anna, az Isten hozta, őrnagy úr és az Egy magyar nábob.

A 36 történelmi témájú játékfilm, például a II. világháború borzalmait bemutató Valahol, Európában vagy a Széchenyi Istvánról szóló Hídember arról is pontos képet ad, hogyan gondolkodott az adott korban a magyarság. 

A fiatalabbak 24 gyermek- és ifjúsági filmből választhatnak, amelyek közt olyan klasszikusok kaptak helyet, mint a János vitéz, a Keménykalap és krumpliorr, a Vili, a veréb vagy az 1951-es A kiskakas gyémánt félkrajcárja.

A filmek teljes listája megtalálható a Nemzeti Filmintézet hivatalos oldalán: https://filmarchiv.hu/hu/alapfilmek/online-filmklasszikusok

Nyitókép: János vitéz (forrás: filmarchiv.hu)

Facebook Likebox