Elérhetővé vált az utóbbi évek legjobb magyar animációs sorozata

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Ma is égető kérdéseket feszeget a filmkritikusok által díjazott Candide

Ki olvasta gimiben a Candide-ot? A Voltaire regényéből kiinduló animációs sorozat garantáltan megváltoztatja a 18. századi könyv
megértését. Szereplőivel mi is könnyen azonosulhatunk, mivel a 21. századba helyezi a történetet.

Az animációs sorozat olyan kérdéseket feszeget, mint a migrációs válság, a terrorizmus, a média embertelen világa, az észak-koreai diktatúra, az esőerdők irtása vagy a technológia fejlődése, miközben rengeteg kulturális utalást fedezhetünk fel benne.

Főhőse a fiatal és naiv Candide, aki rózsaszín szemüvegen keresztül látja a világot és egyetlen célja, hogy elnyerje szerelme, Kunigunda szívét. Mestere, Pangloss különböző jövőképeket mutat fel előtte, és kezdetben a segítőjeként, majd egy-egy negatív figura, például az optimisztáni diktátor vagy egy high-tech vezér bőrébe bújva jelenik meg az epizódokban. 

A Candide-ot Kovásznai György avantgárd animációs rendező 1982-es rajzfilm terve inspirálta. A széria rendezője Kreif Zsuzsanna, társrendezője és forgatókönyvírója Bera Nándor és Turai Balázs. Az első, pilot epizód 2014-ben látott napvilágot, amit további 13 epizód követett. Candide és Kunigunda szinkronhangja Rajkai Zoltán és Jordán Adél, míg Panglosst Máté Gábor (a pilot epizódban Kulka János) szólaltatja meg.

A sorozatot a szakma is elismerően fogadta: 2020 januárjában a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és Tévékritikus Szakosztálya 2019 legjobb magyar animációjának választotta a Candide-ot.

Candide kalandjait már ti is megnézhetitek, június 1-től elérhető a Magyar Telekom tVOD-kínálatában.

Facebook Likebox