Július 9-én érkezik a mozikba a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Július 9-én érkezik a mozikba a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák

Az utóbbi évek legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának legújabb részével térnek vissza a hazai filmszínházak: július 9-én mutatják be a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák mozifilmet, amit már többezer rajongó vár tűkön ülve. A produkció premierjét eredetileg áprilisra tervezték, amit a járványhelyzet miatt későbbre kellett halasztani, a gyermekek azonban ez idő alatt is számíthattak kedvenceikre. A rajzfilmhez kapcsolódóan a filmet gyártó KEDD Stúdió Bartos Erika szerző közreműködésével országos rajzpályázatot hirdetett óvodák számára, amelyre közel 3500 gyermek készített rajzokat. A rajzpályázatról korábban mi is írtunk.

„A gyerekek nagy rajongói Bogyónak és Babócának, ezért lelkesen fogadták a rajzpályázatot. Sokszor meséltük nekik a történeteket, amik mély nyomot hagytak bennük. Az epizódokat azért is szeretjük, mert kapcsolódnak a mindennapjaikhoz és a köztük előforduló konfliktusokra is megoldást kínálnak” – meséli a fődíjas Erzsébetvárosi Magonc Óvoda óvodapedagógusa, Koltai Krisztina

„Óvodásainknak hatalmas élmény volt részt venni a rajzpályázaton, végig figyelemmel kísérték a szavazatok alakulását. Kíváncsian várják a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák mozifilmet is” – árulta el a második helyen végző Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda vezetője, Rácz Gabriella. Óriási rajongói a katicalánynak és a csigafiúnak a harmadik helyezett Sülysápi Csicsergő Óvoda 3. sz. Tagóvodájának óvodásai is, akik közt olyanok is ceruzát ragadtak, akik egyébként nem gyakran rajzolnak „Szoktunk nekik vetíteni Bogyó és Babóca epizódokat, és a történetek sokszor visszaköszönnek a játékaikban” – mondta el Varga Renáta, az intézmény óvodapedagógusa.

A Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese az elmúlt évtized legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának negyedik része, amely az előző három mozifilmhez hasonlóan elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A Pro Familiis, Aranykönyv és Janikovszky Éva-díjas író, Bartos Erika bájos karakterei játékosan, különböző kalandokon keresztül fedezik fel az őket körülvevő világot, a mesék a természet szeretetére, a békességre ösztönzik a legkisebbeket. A kis nézők a 14 új epizódból megtudhatják, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a Holdbogár, aki nem tud járni, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell fociznia, míg a Buborék és a Tündérkártya című epizódok az óvodások közti konfliktusok feloldására mutatnak példát.

A gyermekek új szereplőkkel is megismerkedhetnek: a kerekesszékes Holdbogár megjelenésével az animációs film forgatókönyvét is jegyző Bartos Erika a fogyatékossággal élők mindennapjait szeretné megmutatni a legkisebbeknek. „A Holdbogár gyenge lábai ellenére semmiképp sem kiszolgáltatott szereplő, sokkal inkább az önállóságot testesíti meg” – mesélte az új karakterről egy interjúban az írónő.

A mozifilmet ezúttal is az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics alkotópárosa rendezte. „A negyedik Bogyó és Babóca sorozat és mozifilm azzal a felelősség-érzéssel és alapossággal készült, amellyel csakis a legkisebbek számára készít ajándékot az ember” – emelte ki M. Tóth Géza. A mesélő és a szereplők hangját ismét Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönözte, a produkció zenéjét és hangzásvilágát pedig a Kifli Zenekar szerezte.

Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese

Gyártó és forgalmazó: KEDD Stúdió

A film hossza: 72 perc

Bemutató: 2020. július 9.

Írta és rajzolta: Bartos Erika

Rendezte: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza

Mesélő: Pogány Judit

Zene: Kifli Zenekar

Főcímdal: Alma Együttes

Producer: M. Tóth Géza

Facebook Likebox