Megjelent az új Bogyó és Babóca DVD

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Három extra epizód is látható a lemezen

A Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák az elmúlt évtized legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának negyedik része, amely most végre DVD-n is megjelent. A lemez különlegessége, hogy három extra epizóddal bővült a moziváltozathoz képest, ezek pedig a Gömbi csuklik, a Bagolydoktor beteg, és a Csillaghajó című történetek. A kis nézők az epizódokból megtudhatják, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a Holdbogár, aki nem tud járni, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell fociznia, míg a Buborék és a Tündérkártya című epizódok az óvodások közti konfliktusok feloldására mutatnak példát.

A Gömbi csuklik című epizód egy jelenete

A DVD már elérhető a KEDDshop-ban és a keddshop.hu oldalon, ahonnan kedvezményes áron tudják megrendelni a vásárlók.

A Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák az előző három szériához hasonlóan elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A Pro Familiis, Aranykönyv és Janikovszky Éva-díjas író, Bartos Erika bájos karakterei játékosan, különböző kalandokon keresztül fedezik fel az őket körülvevő világot, a mesék a természet szeretetére, a békességre ösztönzik a legkisebbeket. A DVD-n látható történetek nagy segítséget jelenthetnek mind a szülőknek, mind az óvodapedagógusoknak.

“Bogyó és Babóca kalandjai ablakot nyitnak a világra, a valóságra. Megláttatják a gyerekekkel, hogy milyen erő rejlik a barátságban, hogy nem baj, ha hibázunk, azt mindig jóvá lehet tenni, hogy szabad mérgesnek is lenni, hogy nem is nehéz bocsánatot kérni, és hogy milyen jó érzés, ha megbocsátunk, vagy megbocsátanak nekünk. Az új részekben nagy hangsúlyt kaptak a közös tevékenységek, az összefogás, a segítségnyújtás is, amit az óvodai nevelésünk nagyon fontos szegmensének tartunk” – mondja Koltai Krisztina, az Erzsébetvárosi Magonc Óvoda óvónője, aki csoportjával közösen nézte meg a rajzfilmet a moziban.  

A Holdbogár

A rajzfilm nemcsak kedves történeteket és tanulságos kalandokat tartogat a nézőknek, hanem egy igen komoly üzenetet is közvetít számukra: az új szereplő, a kerekesszékes Holdbogár által Bartos Erika a fogyatékossággal élők mindennapjait szeretné megmutatni a legkisebbeknek. „A Holdbogár gyenge lábai ellenére semmiképp sem kiszolgáltatott szereplő, sokkal inkább az önállóságot testesíti meg” – mesélte az új karakterről egy interjúban az írónő. A gyermekek szociális érzékenyítését már egészen korán fontos elkezdeni, véli Koltai Krisztina. “Holdbogár karaktere és története hiánypótló a gyermekirodalomban, ritkán vállalkozik arra bárki, hogy ezt a témát a gyerekek elé vigye mese formájában. Pedig igenis nagy szükség van rá, és hatalmas segítség, hogy éppen a meséken, történeteken keresztül találkozhatnak ezzel, mert a legközvetlenebb kapcsolatot biztosítják az érzelmeik, gondolataik, és a való világ történései, helyzetei között.” 

A Bagolydoktor beteg című epizód egy jelenete

A Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák rajzfilmet a korábbi részekhez hasonlóan ezúttal is az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics alkotópárosa rendezte. „A negyedik Bogyó és Babóca sorozat és mozifilm azzal a felelősség-érzéssel és alapossággal készült, amellyel csakis a legkisebbek számára készít ajándékot az ember” – emelte ki M. Tóth Géza. A mesélő és a szereplők hangját ismét Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönözte, a produkció zenéjét és hangzásvilágát pedig a Kifli Zenekar szerezte. 

Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák DVD

A DVD 17 x 5 perces epizódokból áll, a teljes hossz: 85 perc.

A lemezen a következő mesék szerepelnek: Babóca virága, Robot, A hangyák kórusa, Kagylók
, Kicsik és nagyok, Bogyó rajza, A szélmalom, A Holdbogár, Lepkelányok, Buborékok, Lámpások., Tündérkártya, Óriáskerék, Évszakmanók, Gömbi csuklik, Bagolydoktor beteg, Csillaghajó

Írta és rajzolta: Bartos Erika

Rendező: Antonin Krizsanics és M. Tóth Géza

Mesélő: Pogány Judit

Zene: Kifli Zenekar, Főcímdal: Alma Együttes

A hangfelvételek a Gaston stúdióban készültek.

A DVD-t kiadja és terjeszti a KEDD Kft.

Facebook Likebox