“Az Online Rajzfilmünnep egy időutazás”

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Alkotók az Online Rajzfilmünnepről és a magyar rajzfilmkultúráról III. – Jurik Kristóf

November 13. és 15. között érkezik az Online Rajzfilmünnep! A háromnapos eseményen több mint 200 rajzfilmfigurával találkozhattok eseményünk és a csatlakozó helyszínek YouTube csatornáján, többek között a mókás kuflikkal. Cikksorozatunk harmadik részében az Egy kupac kufli és a Mi újság, kuflik? rendezője, Jurik Kistóf mondja el, miért is remek program az Online Rajzfilmünnep.

“A gyerekkor egy nagyon fontos – ha nem a legfontosabb – korszak, hiszen ekkor tanul meg oly sok mindent egy kisgyerek, de nemcsak a szüleitől, hanem a rajzfilmeken, a mesevilágon keresztül is. Példát mutatnak, hatással vannak rá, tanítják, befolyásolják a világról alkotott képét, fejlesztik, jó esetben formálják az ízlését is. Ma már sokkalta több csatornán áramlik az efféle vizuális inger és tartalom, szinte korlátlanul, éppen ezért nagyon nagy a felelősségünk, nagy a médiazaj. A Rajzfilmünnep ezt a felelősséget kívánja segíteni azzal, hogy klasszikus, ismert és elismert, nagyszerű magyar alkotók múltbéli és kortárs történeteit és filmjeit juttatja el közönségének. Gyerekeknek és családjaiknak, azoknak a szülőknek is, akik saját gyerekkorukat élhetik újra egy-egy film láttán. Mondhatni időutazás, szórakozás, együtt töltött idő, amelynek jelentőségét senki sem kérdőjelezi meg.”

Az Online Rajzfilmünnepen az Egy kupac kufli és a Mi újság, kuflik? epizódjait valamint a teljes rajzfilmeket is láthatjátok – Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc kalandjait keressétek a KICSIKNEK NAGYON I-II., a NAGY KALANDOK IV.-V. és a FESZTIVÁLOK LEGJOBBJAI válogatásokban!

November 13. és 15. között ti is tartsatok velünk az Online Rajzfilmünnepen! Ünnepeljétek otthonról a magyar rajzfilmkultúrát!

Még több animációs tartalomért látogassatok el a Rajzfilmünnep Facebook oldalára!

Facebook Likebox