Jövőhéten kétszáz animációs filmet nézhettek ingyen – Jön az Online Rajzfilmünnep!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Örök klasszikusok és a legújabb kedvencek három napon át online!

November 13. és 15. közt újra jön az Országos Rajzfilmünnep, rendhagyó módon online. Eseményünk és a csatlakozó helyszínek egyedi YouTube-csatornáján több mint 200 animációs filmet és sorozatot láthattok ingyen.

Az Országos Rajzfilmünnep ezúttal is az ország több pontján zajlik egyszerre: KEDD Animációs Stúdió közel 100 helyszín összefogásával szervezi meg a háromnapos rendezvényt.  Az Online Rajzfilmünnepet november 13. és 15. között a legnagyobb videómegosztó oldalon itt tudjátok követni: https://bit.ly/3kuKBWz

Rófusz Ferenc munkásságát ünnepeljük

Idén negyven éves Magyarország első Oscar-díjas animációs filmje, A légy, ezért a Rajzfilmünnep a film rendezője, Rófusz Ferenc életműve előtt tiszteleg. Az online eseményen a nagysikerű rövidfilm mellett többek között az Egy év Hoppifalván, a Ticket és Az utolsó vacsora is vetítésre kerülnek.

Örök klasszikusok és a legújabb rajzfilmsorozatok a programban

A korábbi évekhez hasonlóan most is gazdag filmkínálattal és 31 filmes blokkal készülünk: nosztalgiázhattok az MTVA klasszikusaival, mint a Vizipók-csodapók, a Frakk, a macskák réme és a Kukori és Kotkoda, és a Kecskemétfilm műhelyében készült legendás Magyar népmesék, Mesék Mátyás királyról és Cigánymesék sorozatokkal is. Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül többek között a Bogyó és Babóca, a Kuflik, a Borka és a varázsruha, a Detti és Drót, a Hajótöröttek és a Boxi történeteivel találkozhattok.

A sorozatok mellett egészestés – új és klasszikus – rajzfilmek is szerepelnek az Online Rajzfilmünnep kínálatában: debütálnak programunkban 2020 legfrissebb animációs sorozatai, a NASZREDDIN HODZSA meséi, a MITCH-MATCH, és a híres sportolóink gyerekkorát feldolgozó Cserebogarak.

A kortárs magyar animációs műhelyek valamint a MOME és a METU válogatásaiban a jövő nagy rajzfilmesei is bemutatkoznak. Egy másik válogatásban a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál best of-jai várnak titeket, mint a Hortobágyi darumese, a Szuper malac és Űrpatkány és a Kipp-kopp a hóban. 

A 200 film közt minden korosztály talál kedvére valót, így a Rajzfilmünnep kellemes szórakozás lesz az egész családnak.

Bemutatkoznak Magyarország helyi kincsei

A rendezvényhez idén száz település csatlakozott. Az Online Rajzfilmünnep különlegessége, hogy a szervezők egyedi csatornája betekintést nyújt a leglelkesebb településük, intézmények életébe is. Az általuk küldött felvételek saját, egyedi YouTube-csatornájukon lesznek elérhetőek. A videók közt szerepel kiállításbemutató Szolnokról, kultúrséták Téten, a Siklósi Várfesztivál izgalmas pillanatai, bábelőadás Újszászról, néptáncos flashmob Felsőtárkányból, Luca napi boszorkányságok és koncert is. Ezáltal a rendezvény nemcsak a magyar animációt, hanem Magyarország kultúráját is ünnepli.

És ha ez nem lenne elég, a VIII. Országos Rajzfilmünnep megújult arculattal várja a nézőket. Egy biztos: az Országos Rajzfilmünnep izgalmasabb lesz, mint valaha!

Még több információ: 

www.rajzfilmünnep.hu

Facebook.com/Országos Rajzfilmünnep YouTube.com/ Országos Rajzfilmünnep

Facebook Likebox