“Idén különösen fontos, hogy megálljunk egy pillanatra ünnepelni”

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Alkotók az Online Rajzfilmünnepről és a magyar rajzfilmkultúráról IV. – Gurmai Beáta

November 13. és 15. között rendezzük meg Online Rajzfilmünnepet, amely során több mint 200 animációs filmet és sorozatot láthattok eseményünk és a csatlakozó helyszínek YouTube csatornáján. A Rajzfilmünnep egy valódi időutazás, gondoljunk csak a Borka és a varázsruha sorozatra. Ezúttal Borka megteremtője, Gurmai Beáta osztotta meg velünk gondolatait.

“Nagy öröm számomra, hogy a Borka és a varázsruha című rajzfilmsorozat alkotójaként, és kicsit szervezőként is, részt vehetek az Országos Rajzfilmünnepen. Fontosnak tartom az ünnepeket, és ebben a furcsa, 2020-as évben különösen fontos, hogy a nehézségek ellenére ragaszkodjunk, s a lehetőségeinkhez mérten megtartsuk azokat. Hiszen ezek azok – a profán, sokszor nehéz hétköznapokból kiemelő – pillanatok, amikor felemelünk, kiemelünk valami számunkra fontosat. Ennek érdekében készülődünk, serénykedünk, hogy azután az ünnepnapon egy pillanatra megálljunk és együtt örüljünk. A családi és nemzeti ünnepek mellett a kisebb közösségek ünnepei is kiemelkedően fontosak, erre szép példa a Rajzfilmünnep is.

A háromnapos rendezvényen megismerkedhettek Beáta sorozata, a Borka és a varázsruha főszereplőjével, Borkával is. A kislány varázsruhájába bújva, találkozhat felmenőivel.

Számos új magyar rajzfilm készült az elmúlt években, az Országos Rajzfilmünnep pedig egy újabb remek csatorna, hogy ezek a mesehősök, köztük Borka is, eljuthassanak a kis és nagy rajongókhoz. Remélem, hogy a kicsikkel közösen megnézett Borka-epizódok a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt segítik, elgondolkodtatják és önfejlesztésre sarkallják majd. Borka arra is inspirálni szeretne, hogy megismerjük a saját családunk történeteit: mert fontos, hogy a régi tárgyakat megőrizzük, a fényképeket elővegyük, a történeteket továbbmeséljük, hiszen ezek összekötnek és gazdagítanak bennünket.”

Az Online Rajzfilmünnep CSALÁDI LEGENDÁRIUM blokkjában a Borka és a varázsruha összes epizódját láthatjátok.

November 13. és 15. között ti is tartsatok velünk az Online Rajzfilmünnepen! Ünnepeljétek otthonról a magyar rajzfilmkultúrát!

Facebook Likebox