“A Rajzfilmünnep tágítja a gyerekek látókörét”

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Bemutatkoznak az Online Rajzfilmünnep szervezői II. – Gál Ferencné Edit, Újfehértó, Zajti Ferenc Kulturális Központ

Az Online Rajzfilmünnephez közel száz helyszín csatlakozott. Valamennyi település saját, egyedi YouTube csatornáján mutatja be kulturális életét, büszkeségeit. Az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Központ több gyönyörű felvétellel csábítja városába a közönséget. Az intézmény igazgatója, Gál Ferencné Edit elmeséli, hogyan készülnek a Rajzfilmünnepre.

“A Zajti Ferenc Kulturális Központ nevében elmondhatom, hogy nagyon örültünk, mikor rátaláltunk erre a kezdeményezésre. Fontosnak tartjuk, hogy a mai rohanó világ gyermekei megismerjék és megszeressék a régi magyar rajzfilmeket” – kezdi Gál Ferencné Edit.

Gál Ferencné Edit

Az intézmény a tavalyi évben csatlakozott az Országos Rajzfilmünnephez, amely nagy sikert aratott a település lakóinak körében.

“Megtapasztaltuk, hogy városunk legkisebb és nagyobb gyermekei is élvezettel és csillogó szemekkel nézték a levetített rajzfilmeket.

Mesevetélkedő a Zajti Ferenc Kulturális Központban

Idén az online megvalósítás adta lehetőséggel élve, bemutathatjuk településünket, virágzó kulturális életünket a nagyvilág számára is. Videóink ezeket tükrözik: látható bemutató a település nevezetes épületeiről, helyeiről, intézményünk és városunk kulturális életét pedig színes életképekbe sűrítettük. Végezetül helyet kapott ebben a kavalkádban az óvodások és kisiskolások által kedvelt Papírszínház is.

Közös rajzolás a Zajti Ferenc Kulturális Központ udvarán

Az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Központ YouTube csatornája itt érhető el: https://youtube.com/channel/UC5OxD5V6nlbYRLjRfkgHNKg

A csatornán a település saját felvételei mellett számos rajzfilmsorozat is látható lesz. Gál Ferencné mesenézésre buzdítja a legkisebbeket. “Ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehetünk ebben a mozgalomban, és bízunk benne, hogy a jövőben is megmarad ez a kezdeményezés, mert tágítja a gyerekek látókörét és visszarepíti őket a klasszikus rajzfilmek világába.”

November 13. és 15. között ti is tartsatok velünk az Online Rajzfilmünnepen! Ünnepeljétek otthonról a magyar rajzfilmkultúrát!

Olvassátok el szervezőket bemutató sorozatunk első részét is! Bemutatkozik Suweik Zsófi, a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár művelődésszervezője.

Facebook Likebox