“Sokkal jobban oda kellene figyelni a gyerekközönségre”

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Alkotók az Online Rajzfilmünnepről és a magyar rajzfilmkultúráról VII. – Szeiler Péter

November 13. és 15. között az Online Rajzfilmünnepen több mint 200 animációs filmet és sorozatot láthattok eseményünk és a csatlakozó helyszínek YouTube csatornáján. Cikksorozatunkban a filmek alkotói mesélik el, mit gondolnak a Rajzfilmünnepről és a rajzfilmkultúra népszerűsítésének fontosságáról. Szeiler Péter, a Hajótöröttek rendezője és írója arra hívja fel a figyelmet, a felnőttek sokat tanulhatnak a legfiatalabb nézőktől.

“A gyerekek a legjobb közönség. Éles szemű ítészek és szigorú kritikusok, ugyanakkor ők azok, akik a leginkább képesek rá, hogy önfeledten rajongjanak valamiért, ami az ő nyelvükön  beszél, róluk és hozzájuk szól. Sokkal jobban oda kellene figyelni rájuk, hiszen tisztánlátásuk és érzékenységük példamutató  tudna lenni a felnőttek számára is. Ha nekik készítünk filmet, alkotóként kitűnő lehetőségünk nyílik arra, hogy igazán mély dolgokkal a banalitás veszélye nélkül foglalkozhassunk.

Részlet a Hajótöröttek első epizódjából

Az Online Rajzfilmünnep programjában az izgalmas és tanulságos Hajótöröttek sorozat első ötepizódja, a Hajótöröttek, a Vissza a partra, a A menedék,az A hegytetőn és az A roncs is szerepel. Erről Szeiler Péter a következőt gondolja:
A Rajzfilmünnep révén most azok is megismerkedhetnek a munkáinkkal, akiket esetleg eddig nem tudtunk elérni, ezért nagyszerű ötletnek tartom és mindenképp üdvözlöm ezt a kezdeményezést.”

A Hajótöröttek epizódjait a MESÉK ALSÓSOKNAK I. és a FESZTIVÁLOK LEGJOBBJAI II. válogatásokban láthatjátok.

November 13. és 15. között ti is tartsatok velünk az Online Rajzfilmünnepen! Ünnepeljétek otthonról a magyar rajzfilmkultúrát!

Még több animációs tartalomért látogassatok el a Rajzfilmünnep Facebook oldalára!

Facebook Likebox