“Történetek mesélésére mindenkinek szüksége van”

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Alkotók a Rajzfilmünnepről és a magyar rajzfilmkultúráról VIII. – Wunder Judit

Pénteken kezdődik az Online Rajzfilmünnep, amely során 200 animációs filmet és rajzfilmsorozatot láthattok eseményünk és a csatlakozó helyszínek YouTube csatornáján. Wunder Judit, a Kötelék rendezője remek lehetőségnek tartja, hogy a Rajzfilmünnepen a kortárs alkotók is bemutatkozhatnak a közönség előtt.

A rendező szakmája szépségeiről is megosztotta gondolatait.
„Történetek mesélésére mindenkinek szüksége van, mert a történeteink segítenek emlékezni és tanulni. Legyen fikció vagy valóság, legyen az tiéd vagy az enyém. Az animáció formanyelve olyan belső képek megalkotására is lehetőséget ad megszámlálhatatlan technikai megoldást kínálva, ahol valóban csak a fantázia szab határt az elkészült filmnek. Ezért amikor adódik egy olyan lehetőség, mint a Rajzfilmünnep, ahol nemcsak az elmúlt évtizedek kiemelkedő animációs rendezőinek alkotásaiba, de a kortárs fiatal generáció szellemi munkáiba is betekintést nyerünk, azt a lehetőséget meg kell ragadni.

Fotó Wunder Judit Kötelék című filmjéből

Wunder Judit úgy véli, idén különösen nagy jelentősége van az online megvalósuló Rajzfilmünnepnek.
“A KEDD Stúdió szervezésében létrejött Rajzfilmünnep az elmúlt kilenc évben megsokszorozta nemcsak a vetítési helyszínek, de a résztvevők számát is. Ezzel lehetőséget adott a nézőknek, hogy minél szélesebb skálán élvezhessék a magyar és nemzetközi animáció alkotásait, és minden korosztály találjon számára értékes és izgalmas történeteket. Ebben a pandémiás helyzetben különösen nagy jelentőséggel bír, hogy már online felületen, otthonról is be lehet csatlakozni a programokba.
Számomra ez ebben az évben külön megtiszteltetés, hiszen a MOME animáció szakán elkészült diplomafilmemmel én is részese lehetek ennek az ünnepnek.”

Fotó Wunder Judit Kötelék című filmjéből

Wunder Judit Kötelék című rövidfilmjét az ÚJ NEMZEDÉKEK – MOME Summer Premier válogatásban láthatjátok.

November 13. és 15. között ti is tartsatok velünk az Online Rajzfilmünnepen! Ünnepeljétek otthonról a magyar rajzfilmkultúrát!

Még több animációs tartalomért látogassatok el a Rajzfilmünnep Facebook oldalára!

Facebook Likebox