“A Rajzfilmünnep online is közösségi élmény”

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Berényi Diána fesztiváligazgató üzenete a Rajzfilmünnep közönségének

Elkezdődött az Online Rajzfilmünnep! Eseményünk és a helyszínek YouTube csatornáján 31 válogatásban 200 animációs filmet és rajzfilmsorozatot láthattok három napon át ingyen. Berényi Diána fesztiváligazgató elmeséli, milyen nagy összefogással valósult meg az idei Rajzfilmünnep.

Kedves Szervezők! Kedves Barátaink! 

A 2020-as év világszerte új helyzetet teremtett, amihez mindenki igyekszik alkalmazkodni. Nehéz feladat elé állította a járvány az Országos Rajzfilmünnep szervezőit is, hiszen ez egy olyan  filmes esemény, amely minden évben közel 100 helyszínen zajlik és a közösségek összefogásával valósul meg. Ezt a hét alkalommal már sikeresen működő formátumot kellett hirtelen átalakítanunk és idomulnunk az új körülményekhez.

A jó hír, hogy ebben a nehéz, kihívásokkal teli időszakban is megtartjuk a Rajzfilmünnepet. A nem várt helyzet egészen új lehetőségeket nyitott meg számunkra, így ezúttal

egészen az otthonokig visszük az animáció világa által kínált filmeket.

Az Országos Rajzfilmünnep igazán kivételes filmes esemény, hiszen más filmfesztiváloktól eltérően az ország több pontján zajlik egyszerre. Büszkén mondhatjuk, hogy idén is közel 100 helyszín csatlakozott hozzánk, ezért online is országos összefogással valósul meg a háromnapos rendezvény. 

A szervezők országszerte szeretnék inspirálni a közönséget kivételes filmekkel, amelyeket kiváló animációs művészek alkottak. Örömmel üdvözöljük a programban az  új és régi hangokat, klasszikusokat és kortársakat, és a tehetséges fiatal filmesek egészen friss munkáit. Megemlékezünk idén a 40 éve készül Oscar-díjas animációs filmről, A légyről és különleges összeállításokat láthatunk a rendező, Rófusz Ferenc alkotásaiból.

Minden résztvevő helyszín 31 animációs blokkból állítja össze a nézői  számára a filmes programot.

A kiválasztott filmes összeállítások között  az egyedi csatornákon helyi kulturális tartalmú videók is megjelennek, hogy a települések sajátos színezetével váljon igazán különlegessé és egy egész ország kulturális értékeit bemutató eseménnyé a Rajzfilmünnep.

Reméljük, hogy e három nap alatt egymásra találnak a hangok: az alkotó története eljut az ország minden szegletébe, a forgalmazó országszerte közönségre talál, a helyszíni szervezőink pedig e kiváló programokat népszerűsítik, hogy a nézők otthonába értékes animációs alkotások, változatos helyi kulturális műsorok jussanak el. 

A családok most megpihenhetnek, otthon mozizhatnak és megbeszélhetik filmes élményeiket egymással. 

Bízunk benne, hogy a nézőink online is kitartanak mellettünk és az Országos Rajzfilmünnep online is közösségi élmény marad. 

Meghívunk most mindenkit, hogy gyűljenek otthon a képernyők elé, nevessenek, ámuljanak, szórakozzanak legkiválóbb animációs alkotásokon!

Berényi Diána, fesztiváligazgató

Az Országos Rajzfilmünnep központi YouTube csatornáját itt éritek el.
A települések csatornáit pedig itt találjátok.

November 13. és 15. közt tartsatok velünk az Online Rajzfilmünnepen! Ünnepeljétek otthon a magyar rajzfilmkultúrát!

Facebook Likebox