5+1 bolondos mesehős, aki bölcsebb, mint gondolnád

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Április elseje alkalmából  bemutatunk nektek néhány rajzfilmszereplőt, akik csak elsőre tűnnek csacsinak.

  1. NASZREDDIN HODZSA

A török mester vonzza a bajt: hol házsártos neje elől menekül, hol a macska issza meg előle a tejet, máskor kalózok támadják meg a hajót, amire felszállna. Ám nem kell félteni – a leglehetetlenebb helyzetből is kivágja magát, megleckéztetve ellenlábasait. Ebben az epizódban például egy csapat korgó gyomrú rokonnak csinál a semmiből vacsorát.

  1. LÚDAS MATYI

A rest legényről még az anyja is azt hiszi, hogy sosem fogja vinni semmire. Egy nap aztán, a földesúrral való vita után a fiú libái nélkül, verésnyomokkal a hátán tér haza. Az elszenvedett sérelmekért bosszút forral, és háromszor adja vissza Döbröginek. 

Kép forrása: port.hu
  1. FITYIRC

Ő a legszürkébb kufli – mert ugyebár annak is lennie kell valakinek. Gondolatai  azonban nagyon is színesek! A fűben heverészve ötleteket gyűjt, kreatív jelmezével megnyeri az álarcosbált, és hogy felébressze az álomszuszék felhőket, rappelésre adja a fejét. Fityirc a tökéletes példa rá, hogy  ne ítéljünk külső alapján.

  1. MZ/X

Mézga Aladár köbükunokája olyan, akár egy nagyra nőtt óvodás,  aki gyermeki kíváncsisággal csodálkozik rá felmenői életére. Üvegbúrával védett koponyájába azonban hatalmas tudást rejt, ahogyan arról az ablakon át érkező küldeményei révén ősei is mindig meggyőződnek.

Kép forrása: nlc.hu
  1. MAGYAR NÉPMESÉK – FALUSI LEGÉNY

A Pirosmalac című népmesében egy falusi fiú feleségül kéri a szomszéd malac lányt. Nevetnek is rajta a helybéliek, pedig jó oka van rá, hogy őt választotta hitvesének. Esküvőjükön aztán lehull titkukról a lepel.

+1 GOMBÓC ARTÚR

A dundi madárnak éjt nappallá téve a finom falatok körül forognak a gondolatai. De az vesse rá az első követ, aki ellent tudna állni egy kerek, egy szögletes, egy hosszú, egy rövid vagy egy gömbölyű csokoládénak. Gombóc Artúr tudja, hogyan édesítse meg a mindennapokat.

Kép forrása: Szeged.hu

Még több bolondos meséért látogassatok el a KEDD YouTube csatornára!

Facebook Likebox