Online is nézhetőek Janó Manó kalandjai, amit az egész család imádni fog

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Május elsejétől elérhető a Magyar Telekom Videótárában a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek

Reklámok nélkül élvezhetik a gyerekek a legújabb magyar mesehős, Janó Manó kalandjait. A Herkó Attila-Miklósy Zoltán alkotópáros rendezésében készült Janó Manó és az elveszett harmatcseppek sorozat május elsejétől elérhető a Magyar Telekom Videótárában.

Az izgalmas történet főszereplője Janó Manó, Csupalomb erdő gondnoka, akinek fontos és felelősségteljes feladata van: reggelente ő ébreszti az erdő lakóit, majd összegyűjti a fák leveleiről a harmatcseppeket, amikből aztán laboratóriumában különböző csodaszereket, gyógyszert, gyógyitalt, elixírt készít az erdő lakóinak. A cseppekből keveri össze a fénymannát is, amivel a szentjánosbogarak világítani tudnak. Egy nagy vihar után azonban a harmatcseppeknek nyoma vész, ezért Janó a kis szentjánosbogár, Zizgő Zizzencs kíséretében elindul, hogy megkeresse azokat.

Útja során számos kaland vár rá: hol tömlöcbe zárja a baglyok királya, hol farkasok elől kell menekülnie, máskor pedig CikkCakk, a vipera állja útját. Hamar kiderül, hogy ellenlábasai a titokzatos Sötét Mágus szolgái, aki ellopta a cseppeket, így a történet közepétől már őt is keresi a leleményes főhős. 

Janóéknak segítői is akadnak, például Rén Irén, a rénszarvasok vezetője vagy Rágcsa, a mormota, akiknek köszönhetően minden állomáson rábukkan egy-egy harmatcseppre.

A rajzfilmsorozat egyszerre modern és tradicionális: a 2D és 3D animáció ötvözésével készült epizódok hagyományos értékeket közvetítenek a gyerekeknek, mint a bátorság, a kitartás és az önzetlenség.

A Janó Manó és az elveszett harmatcseppek fő érdeme a nyelvi humorban rejlik: a virtuóz rímek vagy a találó nevek (Ragacs Pamacs, Lomhás és Csámpás, a két farkas) az idősebbek szórakozását is szolgálják. A sorozathoz kiváló színészgárda csatlakozott: Janó Manó a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Harsányi Gábor hangján szólal meg, míg a főgonoszt Reviczky Gábor szinkronizálta. A mesélő pedig Epres Attila, aki egyben útitársa is a manónak és gyakran folytat mókás párbeszédet a szereplőkkel. 

Érdekesség, hogy a sorozat két írója és rendezője, Herkó Attila és Miklósy Zoltán egy-egy mellékszereplő hangjaként maguk is felbukkannak néhány epizódban. 

A Janó Manó méltó utódja a magyar rajzfilmgyártás nagyjainak és az egész család imádni fogja.

Janó manó és az elveszett harmatcseppek

magyar rajzfilmsorozat, 13×12’

Rendező: Herkó Attila, Miklósy Zoltán

Író: Herkó Attila, Miklósy Zoltán

Narrátor: Epres Attila

Szinkron: Harsányi Gábor, Reviczky Gábor, Faragó András, Kőszegi Ákos, Csankó Zoltán, Kerekes József, Rékasi Károly,Kálid Artúr

Gyártó: Umatik

Facebook Likebox