AUGUSZTUS 12-ÉN JÖN A KUFLIK ÉS AZ AKÁRMI MOZIFILM!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Nem akármilyen kalandokkal térnek vissza a mozikba a kuflik

Az idei nyár tele lesz mókával: augusztus 12-én érkezik ugyanis a nagysikerű Kuflik folytatása, az A kuflik és az Akármi mozifilm. Az egész estés rajzfilm ezúttal is KEDD Animációs Stúdió gyártásában, Dániel András könyvsorozata alapján készült.  

Íme, a film első teaser-e:

Az új rajzfilmben olyan akármik történnek hét kedvencünkkel, hogy az aztán tényleg nem akármi! Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A harmadik Kuflik mozifilmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc több új szereplővel is megismerkednek, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki megtanítja, milyen az a szökdelős-elkapdosós, Szamóca anyóka, akinek a boltjában fel-alá rohangálnak a holmik, és Vándorkaktusz, a csavargó, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre. 

Az új Kuflik moziban semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőre bízza a döntést, mibe mit képzel bele. Érdemes hát készülni a mozik nyitására, mert –  ahogyan arra a film szlogenje is utal-, Ebből még bármi lehet! 

Az első két részhez hasonlóan az A kuflik és az Akármi epizódjai a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf rendezésében elevenednek meg, míg a rétlakók most is Scherer Péter Karinthy-díjas színművész hangján ontják magukból a poénokat.  A rajzfilm producere az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza, gyártója és forgalmazója pedig a KEDD Animációs Stúdió. 

A Kuflik az elmúlt évtized egyik legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatából készült mozi franchise. Dániel András könyvsorozata alapján eddig két mozifilm született: az Egy kupac kufli és  a Mi újság, kuflik?, amelyek ezidáig összesen közel 20 ezres nézőszámot értek el a mozikban. A történetek főszereplője hét abszurd, de nagyon emberi, szerethető figura, a kuflik. Zödön a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a  legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert… hát, mert annak is lennie kell  valakinek! Mindegyikük külön egyéniség, akikkel a gyerekek könnyedén azonosulni tudnak.

A legszívesebben lustálkodnak vagy játszanak, de határtalan kíváncsiságuk miatt még gyakoribb, hogy különös kalandokba keverednek az elhagyatott réten, ahol sok más, furcsa lénnyel együtt élnek.   

A kuflik fantáziavilágában a legképtelenebbnek tűnő dolgok is megtörténhetnek. A sorozat abszurd humorával és szokatlan képi világával minden korosztálynak szórakozást nyújt, de esszenciáját a gyerekek értik igazán.

A filmsorozatot gyártó KEDD az animációs szakma egyik legfontosabb hazai műhelye, amely immár 18 éve a minőségi, értékorientált gyerektartalmak létrehozásának és terjesztésének elkötelezett képviselője. 

A kuflik és az akármi – Ebből még bármi lehet!

magyar rajzfilm, 83 perc

Premier: 2021. augusztus 12. 

Rendező: Jurik Kristóf

Író: Dániel András

Mesélő: Scherer Péter

Producer: M. Tóth Géza

Zene: Alpár Balázs

Készült a KEDD Animációs Stúdió gyártásában

Facebook Likebox