Megérkezett a mozikba az új magyar animációs film, A kuflik és az Akármi!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Nem akármilyen kalandokkal tért vissza a hét kufli

Elstartolt a mozikban A kuflik és az Akármi. A hét főhős – Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc – harmadjára csábítják a moziba a bolondozásra, felhőtlen szórakozásra vágyó családokat.

A kuflik és az Akármi10+1 humoros történetet tartogat a nézőknek. Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

A kuflik és a Vándorkaktusz
Titusz, Fityirc és új barátjuk, az ormányos flömd

Az új Kuflik mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogyan azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!

A kuflik és az Akármi mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a Csitt-csatt című rapslágert, míg a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendezőa Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

Keresd A kuflik és az Akármi filmet országszerte a mozik műsorán és tudd meg, mi is az az Akármi!

A filmet vetítő mozik listája itt olvasható.

A kuflik és az Akármi – 10+1 mese

magyar rajzfilm, 74 perc

Premier: 2021. augusztus 12.

Rendező: Jurik Kristóf

Író: Dániel András

Mesélő. Scherer Péter

Zene: Alpár Balázs

Producer: M. Tóth Géza

Készült a KEDD Animációs Stúdió gyártásában

Bővebb információ

Kuflik Facebook oldal

Kuflik YouTube csatorna

Facebook Likebox