A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi április 6-án jelenik meg a mozikban

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A Hónapok meséi című animációs filmben az évszakok váltakozását tizenkét rövid történetben követhetjük végig, amint a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket. Kalandjaik során februárban együtt ünnepelnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást. A tizenharmadik, ráadás történetben pedig egy süteményversenyen is részt vesznek, amelyből kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.

A rajzfilm alapjául szolgáló mesekönyv szerzője, Bartos Erika számára különösen kedves ez a sorozat:

„Élvezettel merültem el a természet körforgásában, igyekeztem figyelemmel kísérni az évszakról évszakra, sőt, hónapról hónapra változó nővényvilágot. Az összes történet valamilyen közösségi eseményt dolgoz fel: a kis szereplők együtt örülnek a tavasz színpompájának, az őszi levélhullásnak, együtt készítenek társasjátékot, gyűjtenek gesztenyét, alkotnak zenekart, együtt élik meg a boldog perceket, és együtt menekülnek a tomboló májusi vihar elől.”

A KEDD Animációs Stúdió már húsz éve elkötelezett abban, hogy a legszélesebb gyermekközönség részére értékorientált tartalmakat készítsen és közvetítsen. A Hónapok meséi rendezőpárosa, Fazakas Kinga és M. Tóth Géza gondoskodik arról, hogy a rajzfilm Bartos Erika meséihez hűen elevenedjen meg a mozivásznon.

„Az első sorozatból készített mozifilmmel 2010-ben jöttünk ki a legfiatalabbak közönsége elé. Most pedig már az ötödik sorozat meséjét nézhetik meg azok, akik közül sokaknak ez a film lesz a legelső moziélménye. A KEDD Animációs Stúdióval, az ott dolgozó munkatársakkal sok minden történt ezalatt a tizenöt év alatt. Az egyik legjobb, ami történt velünk, hogy folyamatosan dolgozhattunk Bogyó, Babóca és barátaik, mára generációk számára jól ismert történetein.” – mondja M. Tóth Géza

Fazakas Kinga tíz éve a közös munka részese, az előző részeknek animátora, a Hónapok meséinek társrendezője:

„Elmondhatom, hogy ezek a kedves karakterek teljesen a mindennapjaim részévé váltak az évek során. A Hónapok meséiben újra találkozhatunk a már megismert szereplőkkel, többek között Gömbivel, a kis virágbogárral, Pihével, a lepkelánnyal, vagy akár Vendellel és Baltazárral, a rosszcsont kis párossal. Örömmel tapasztaljuk, hogy ezek a nevek, ezek a figurák mára már nagyon sok gyerek számára a mindennapok részévé lettek itthon, és sok helyen szerte a világban.”

A filmkészítők az ötödik Bogyó és Babóca film bemutatója kapcsán a gyerekeket országosan meghirdetett rajzversenyen hívják közös alkotásra. Az értékes nyeremények mellett a legtöbb szavazatot szerző óvodás csoportok ingyen vehetnek részt a vetítésen.

A meseszereplők hangját ezúttal is Pogány Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönzi, aki nem kevesebb mint száz karaktert szólaltat meg egyedi hangon. A rajzfilm zenéjéért és hangzásvilágáért ismét Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző és előadóművész felel.

Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi

A film hossza: 70 perc

Mozibemutató országszerte: 2023. április 6.

A film korhatár nélkül megtekinthető.

 

Írta és rajzolta: Bartos Erika

Mesemondó: Pogány Judit

Rendező: M. Tóth Géza, Fazakas Kinga

Producer: M. Tóth Géza

Zene: Szabó Tibor

Facebook Likebox