“Gyerekkorunk rajzfilmjei is megelevenednek az Online Rajzfilmünnepen”

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Alkotók az Online Rajzfilmünnepről és a magyar rajzfilmkultúráról I.- B. Nagy Ervin

November 13. és 15. között az Online Rajzfilmünnepen több mint 200 animációs filmet és sorozatot láthattok eseményünk és a csatlakozó helyszínek YouTube csatornáján. Megkérdeztünk néhány alkotóit , mit gondolnak a Rajzfilmünnepről és a rajzfilmkultúra népszerűsítésének fontosságáról. Cikksorozatunk első részében B. Nagy Ervin, a Cserebogarak rendezője mesél.

“A Rajzfilmünnepen vetített hazai alkotások bő fél évszázadot is átívelő időszak termései közül kerülnek ki kezdve az örökzöld klasszikusoktól, gyerekkorunk meséin át, egészen a napjaink friss animációs alkotásaiig. Valamennyi szervező videója pedig betekintést nyújthat a rajzfilmkészítés kulisszái mögé, s megismerhetjük, hogyan is születik az ötlet, hogyan lesz abból papírra vetett első firka, miként mozdul meg és nyeri el végleges pixeles formáját a vásznon.
A Rajzfilmünnep programjában az elsősorban tv-képernyőre illetve online felületre tervezett, 13 részes sorozatom, a CSEREBOGARAK – történetek magyar bajnokokról”, is szerepel, amelyből eddig 4 epizód készült el. Mindez remek lehetőséget jelent, hogy a sorozat teljes évadának elkészülte előtt visszajelzéseket gyűjtsünk a hátralévő epizódok befejezéséhez.”

Az Online Rajzfilmünnep SPORTLEGENDÁK ANIMÁCIÓN blokkjában a Cserebogarak mind a négy, eddig elkészült részét láthatjátok. Az Egér, a Kárpáti, a Papp Laci és a Polgár lányok című epizódokból megismerhetitek büszkeségeink, Egerszegi Krisztina, Kárpáti Rudolf és a Polgár lányok gyermekkorát és megtudhatjátok, hogyan váltak legendává.

November 13. és 15. között ti is tartsatok velünk az Online Rajzfilmünnepen! Ünnepeljétek otthonról a magyar rajzfilmkultúrát!

Facebook Likebox