Konferencia

A IX. Országos Rajzfilmünnep kísérőprogramjaként 2022. október 25-én konferenciát szerveztünk a Hagyományok Házában, “A közönségelérés kortárs módszerei” címmel.

A kultúra-közvetítés megkerülhetetlen kérdése a közönség minél hatékonyabb elérése. A célcsoport meghatározása, a közönség visszajelzésének figyelembevétele, a tervezhetőség mind olyan témák, amelyekkel a kultúra területén dolgozó szakemberek nap mint nap találkoznak. Az alkotó, mecénás, forgalmazó, kulturális és közművelődési szakember munkájának eredménye akkor jelenik meg, akkor mérhető igazán, amikor az eljut a megfelelő közönséghez. A hagyományos közönségelérési formák és fórumok mellett – elsősorban a digitalizáció erősödésével – folyamatosan új lehetőségek jelennek meg.

A konferencia a mozgóképes, elsősorban az animációs filmes tartalmak közönségelérési lehetőségeit taglalta olyan előadók részvételével, akik egy- egy jellemző közönségelérési terület szakértői a tematikus televízió rajzfilmcsatornáktól a filmklubokig, a streaming lehetőségektől a multidiszciplináris moziüzemeltetésig. Az előadások sorában a módszertani témák mellett az idei Országos Rajzfilmünnep animációtörténeti tematikáit is taglaltuk, kiemelt figyelmet szentelve a Pannónia Filmstúdió és Jankovics Marcell munkásságának.

Facebook Likebox