Országos Rajzfilmünnep

Az Országos Rajzfilmünnep Magyarország egyetlen olyan animációfilmes fesztiválja, amely három nap alatt 100-120 helyszínen zajlik egyszerre. Az eseményt 2011-ben szerveztük meg először azzal a céllal, hogy minőségi, változatos rajz- és animációfilmes programot juttassunk el a lehető legtöbb településre.

Az esemény során sokféle intézménnyel működünk együtt:

A családok, közösségek  egy hétvégén át ingyenes rajzfilm-vetítéseken és családi kísérőprogramokon vehetnek részt saját lakóhelyükön. A nézőket játszóház, színházi előadás, kiállítás és kézműves foglalkozás is várja.

Az elmúlt években országszerte közel 180 helyszínnel működtünk együtt – megyénként 7-8 településen is biztosítjuk az igényes filmtartalmakat. A Rajzfilmünnep három nap alatt 25 ezer látogatót vonz. Célunk, hogy a közösségi filmnézés élménye minél szélesebb közönség számára legyen elérhető.

A Rajzfilmünnep tematikus filmkínálatát   kortárs és klasszikus animációs alkotásokból állítjuk össze.  A helyszíni szervezők a programból maguk válogathatnak közönségüknek.

Fesztiválunkon minden évben bemutatjuk a magyar animáció egy-egy neves mesterének  – Dargay Attila, Nepp József, Macskássy Gyula, Richly Zsolt, Rófusz Ferenc – munkásságát. Emellett a hazai filmstúdiók és forgalmazók legfrissebb alkotásait és a hazai művészeti egyetemek animációs hallgatóinak munkáit is eljuttatjuk a nagyközönséghez.

A Rajzfilmünnephez csatlakozó partnerek a filmes program mellett kommunikációs, promóciós és marketing anyagokat kapnak, amelyek segítik a helyi kommunikációs aktivitások szervezését. Az eseményt országos szinten is népszerűsítjük és lehetőséget biztosítunk pályázatok, nyereményjátékok kiírására.

Széles körben vonjuk be a kulturális szervezőket, bátorítjuk a helyszíni kezdeményezéseket, hogy csatlakozzanak a programhoz. Nagyvárosoktól a kisebb településekig várjuk a helyszínek jelentkezését is, amelyekkel közösen izgalmas és tartalmas programokat valósíthatunk meg.

További információk: kapcsolat@rajzfilmunnep.hu

Az Országos Rajzfilmünnep csapata

Facebook Likebox