Újszász

2017-10-27 09:00 - Filmvetítés: Egy kupac kufli

Vetítés

Városi Művelődési Ház és Könyvtár,

5052 Újszász Szabadság tér 1.

2017, magyar családi animációs film. A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert… Hát, mert annak is lennie kell valakinek! Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és… Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek). A hol humorosan különös, hol pedig különösen humoros történetek a kisebbeknek, a nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is jó szórakozást ígérnek!  (71 perc, korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető)


Siófok

2017-10-30 10:00 - Filmvetítés: Cincin Lovag

Vetítés

Kálmán Imre Kulturális Központ,

8600 Siófok, Fő tér 2.

2008, A szürke, bánatos királyságba születik Egérszegi Cincin, ahol mindenki csüggeteg és búskomor, még a napfény is elkerüli. A kisegér azonban kalandra éhes, izgalmakra vágyik, így nem csoda, hogy idővel állandó látogatója lett a királyi könyvtárnak. Szó szerint falta a lovagokról, sárkányokról és királykisasszonyokról szóló meséket. Amikor ez kitudódik, társai a sötét Patkányföldre száműzik. Itt találkozik Roscuróval, a patkánnyal, aki a fényről álmodozik. Amikor Borsószem hercegnőt elrabolják, Cincin – oldalán Roscuróval – bebizonyítja, hogy a legapróbb kisegérben is egy bátor lovag lakozik.

Hossz: 93 perc


Siófok

2017-10-30 13:00 - Filmvetítés: Bogyó és Babóca maraton (13:00-16:00)

Vetítés

Kálmán Imre Kulturális Központ,

8600 Siófok, Fő tér 2.

Bogyó és Babóca – 13 mese

Bogyó és Babóca – 13 új mese

Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak

Hossz: kb. 195 perc


Siófok

2017-10-31 10:00 - Filmvetítés: A kis kedvencek titkos élete

Vetítés

Kálmán Imre Kulturális Központ,

8600 Siófok, Fő tér 2.

2016, Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.

Hossz: 87 perc


Siófok

2017-10-31 13:00 - Filmvetítés: Klasszikus mesesorozatok vetítés (13:00-16:00)

Vetítés

Kálmán Imre Kulturális Központ,

8600 Siófok, Fő tér 2.

A kockásfülű nyúl

A kockásfülű nyúl fülét összetekeri, odarepül ahol baj van és ahol tud, segít.

Kukori és Kotkoda

Bár egy szemfüles internetező rámutatott, hogy a hetvenes évekbeli rajzfilm helyes baromfi-házaspárja többek között egy sült csirkét is tárolt a hűtőjében, Kukori és Kotkoda jó hírneve nem sérült. A átlagos (városi lakás) és kevésbé átlagos (sirályszárny) javak után vágyakozó szárnyasokban jó pár homo sapiens is magára ismerhet. A jelek szerint egy kicsit még Hannibal Lecter is.

Pom Pom meséi

Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok. Lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél nektek és Picurnak Gombóc Arturról, a falánk madárról, és a többi nem kevésbé izgalmas figuráról.

Kérem a következőt!

Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Dr. Bubó tanácsára számít az erdei rend őre, Csőrmester is, aki a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre.

Mézga család 

A 12 éves Aladár zseniális képességekkel van megáldva. Olyan készüléket bütyköl, amelynek segítségével kapcsolatba tud lépni XXX. századi leszármazottjával, köb-ükunokájával, MZ/X-szel, avagy Öcsivel, hogy különféle holmikat kérjen tőle. Családtagjai azonban csak a legritkább esetben tudnak jól bánni az új eszközökkel és lehetőségekkel, így aztán ismét Aladáron a sor, hogy kihúzza őket a csávából.


Siófok

2017-10-31 13:00 - Kísérőprogram: Foglalkozás (13:00-16:00)

Foglalkozás

Kálmán Imre Kulturális Központ,

8600 Siófok, Fő tér 2.

Kézműves foglalkozás gyermekeknek.


Újszász

2017-11-03 08:30 - Filmvetítés: Bogyó és Babóca 3 – Játszótársak

Vetítés

Városi Művelődési Ház és Könyvtár,

5052 Újszász Szabadság tér 1.

Magyar családi animációs film, 2014. Bogyó, Babóca és új barátaik bejárják az erdőket, mezőket, vizeket, és ezúttal egy léghajóval még az eget is meghódítják, s közben segítenek mindenkinek, akivel útjuk során összetalálkoznak. (65 perc, korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető)


Gyula

2017-11-03 09:00 - Filmvetítés: Bogyó és Babóca

Vetítés

Gyulavári Kastély,

5711 Gyula, Széchenyi u. 71.

2010, magyar animációs film. Bogyó és Babóca neve ismerősen csenghet minden óvodás és kisiskolás számára. Bartos Erika nagysikerű könyvsorozatának hősei most életre kelnek a Bogyó és Babóca – 13 mese című animációs filmen. Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány elválaszthatatlan barátok. A 13 rövid mesében sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek, valamint megismerik az őket körülvevő világot. (65 perc, korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.)


Fonyód

2017-11-03 09:00 - Filmvetítés: Bogyó és Babóca, Hoppi mesék, Pocoyo összeállítás

Vetítés

Művelődési Ház,

8640 Fonyód, Balaton u. 3.

Bogyó és Babóca

Hoppi mesék

Pocoyo

Kb. 70 perc

Minden korosztálynak ajánlott


Pécs

2017-11-03 09:00 - Filmvetítés: BOXI mesék 1. évad válogatás

Vetítés

Total Art Nemzetközi Kulturális Egyesület,

7622 Pécs, Király utca 24.

Válogatás a KGB Stúdió animációs sorozatából. Kartomi, a csintalan papírfiú és Boxi, a kartonkutya különös történetei elevenednek meg egy gyermek képzeletbeli, háztartási hulladékból épült világában. Sorozatunk összes szereplője a valóságban is kivágható és összehajtogatható papírból. 4 éves kortól ajánlott, de a felnőtteknek sem okozunk csalódást.

Hossz: kb. 70 perc


Eger

2017-11-03 09:00 - Filmvetítés: Egy kupac kufli

Vetítés

Egri Kulturális és Művészeti Központ,

3300 Eger, Bartók Béla tér 6.

2017, magyar családi animációs film. A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert… Hát, mert annak is lennie kell valakinek! Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és… Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek). A hol humorosan különös, hol pedig különösen humoros történetek a kisebbeknek, a nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is jó szórakozást ígérnek!

71 perc

Minden korosztálynak ajánlott


Hódmezővásárhely

2017-11-03 09:00 - Filmvetítés: Összeállítás klasszikus mesesorozatokból I.

Vetítés

Bessenyei Ferenc Művelődési Központ - Mozaik mozi,

6800 Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András utca 7,

A kockásfülű nyúl

A kockásfülű nyúl fülét összetekeri, odarepül ahol baj van és ahol tud, segít.

Mikrobi

A sorozat Mikrobi, a szinte családtagnak számító modern háztartási robot kaladjait meséli el.

Kíváncsi Fáncsi

Kiváncsi Fáncsi, a játékos kedvű elefánt-lányka, vicces és tanulságos kalandjai elevenednek meg ebben a klasszikus magyar mesefilmben.

Vizipók-csodapók 

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet “rendes pók”.

Hossz: kb. 70 perc


Esztergom

2017-11-03 09:30 - Filmvetítés: Hoppi mesék

Vetítés

Féja Géza Közösségi Ház,

2500 Esztergom, Damjanich u. 50.

Válogatás a The Hoppies animációs sorozatából. A Hoppik című rajzfilmsorozat az óvodás korú gyerekeknek szól. A történetek középpontjában a Hoppik állnak: színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, karnevál idején táncokat tanulnak, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden ország minden fontos ünnepéről a Hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és az ő szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.


Sellye

2017-11-03 10:00 - Filmvetítés, rajzverseny, kézműves játszóház

Vetítés

Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézmény,

7960 Sellye, Mátyás király utca 53.

Film: Egy Kupac Kufli

 


Siófok

2017-11-03 10:00 - Filmvetítés: Az erdő kapitánya

Vetítés

Kálmán Imre Kulturális Központ,

8600 Siófok, Fő tér 2.

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói.

Hossz: 70 perc


12 3 11 22 Next › Last »
Facebook Likebox