Rólunk

Országos Rajzfilmünnep

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye hatodszor rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2018. október 26-28-ig. A szervezést már elkezdtük és örömmel fogadunk jelentkező helyszíneket és bármilyen kérdéssel bátran forduljanak hozzánk a lap alján található elérhetőségek egyikén!

2011-ben a Rajzfilmünnep keretében 21 városban, 27 helyszínen voltak elérhetőek a vetítések és gyerekprogramok, 2013-ban már 37 városban, 2016-ban pedig 40 városban, 49 helyszínen biztosítottunk szórakozást a családoknak.

Az idei Rajzfilmünnepre már több mint 110 helyszín jelentkezett, amelyek szabadon válogathatnak a filmkínálatból. Számos helyen izgalmas kísérőprogramokat is szerveznek a vetítések mellé.

A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén.

Az 50 éves kockásfülű nyúl apropóján tavaly Richly Zsolt életművének szenteltünk kitüntetett figyelmet. Az animációs nagymesterek fókuszba állítását idén is folytatjuk, és a Mézga család bemutatásának 50. évét ünnepelve a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezünk.  

Minden résztvevőtől kérjük ezért, hogy legalább egy Nepp Józsefhez kötődő filmet vagy összeállítást tűzzön műsorra, ezzel is tisztelegve a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenije előtt.

A rendezvény főtámogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA). Kiemelt támogatóink az MTVA, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. Filmarchívuma és a Kecskemétfilm.

Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a pályaválasztás előtt fiatalokig, a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét. A hazai animációs műhelyek alkotásainak és az animációs fesztiválok filmjeinek bemutatásával szeretnénk tenni azért is, hogy a szakma iránt érdeklődök is találjanak kedvükre való programokat.

Az Országos Rajzfilmünnep csapata:

Csejdy Réka − fesztiváligazgató (reka@kedd.net, kapcsolat@rajzfilmünnep.hu)

Kristófné Ördögh Andrea −  projektmenedzser (kapcsolat@rajzfilmünnep.hu)

Dr. Gáspárné Dr. Balogh Annamária – pénzügyi vezető (penzugy@kedd.net)

Fodor Krisztina − kommunikáció, PR (pr@kedd.net)

A Rajzfilmünnep alapítója:

M.Tóth Géza, a KEDD Animációs Stúdió vezetője

Szervező: KEDD Animációs Stúdió

Főtámogató: Nemzeti Kulturális Alap 

További elérhetőségek:

kapcsolat@rajzfilmunnep.hu

+36 70 385 5927

Hivatalos oldalaink:

https://rajzfilmunnep.hu

https://www.facebook.com/OrszagosRajzfilmunnep

Facebook Likebox