Rólunk

Országos Rajzfilmünnep

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye hetedszer rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2019. november 15-17-ig.  A stúdió azon dolgozik, hogy az animációs műfaj minél teljesebb keresztmetszetét mutassa be az érdeklődő közönségnek, és a rendezvényhez csatlakozó helyszínek segítségével az ország minél több pontjára eljusson. Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a legidősebbekig a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét.

Az országos programsorozatot minden évben egyre nagyobb érdeklődés övezi. 2011-ben a Rajzfilmünnep keretében 21 városban, 27 helyszínen voltak elérhetőek a vetítések és gyerekprogramok, 2019-ben már 86 település 101 helyszínen biztosítottunk szórakozást a családoknak.

Az idei Rajzfilmünnepre már több mint 110 helyszín jelentkezett, ahol a szakemberek által összeállított  gazdag filmkínálatból minden helyszín egyedileg összeszerkesztett programmal ünnepelheti a rajzfilmeket.  Számos helyen izgalmas családi programokkal is várják a nézőket.

A VII. Országos Rajzfilmünnep programját több mint 500  animációs alkotásból szerkesztettük össze. A több mint 110 vetítési programban egész estés filmek, sorozatok, illetve összeállítások szerepelnek.

A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén.

A filmkínálat nem csak a kisgyerekeknek szól, a csatlakozó helyszínek izgalmas magyar és nemzetközi animációs filmek közül válogathatnak az animáció iránt érdeklődő fiatal és felnőtt nézők részére is.

Idén a Mézga család bemutatásának 50. évét ünnepelve a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezik a Rajzfilmünnep. A magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenijének több egész estés filmje is szerepel ezért a Rajzfilmünnep idei programjában, a Lúdas Matyitól Az Erdő kapitányán vagy a Gréti…! (egy kutya feljegyzései)-n keresztül a Hófehérig, de lesz Mézga- és Bubó-maraton, Nepp kisfilmösszeállítás, illetve válogatás a Gusztáv-sorozatból.

Minden résztvevőtől kérjük ezért, hogy legalább egy Nepp Józsefhez kötődő filmet vagy összeállítást tűzzön műsorra, ezzel is tisztelegve a magyar animáció e meghatározó alkotója előtt.

Több, a mozikban egy éven belül bemutatott egész estés magyar rajzfilm is bekerült ez évi műsorba: látható lesz a Ruben Brandt, a gyűjtő, a Lengemesék 2, illetve a digitálisan felújított Vízipók-csodapók, a Macskafogó vagy Szaffi is. 

 

A rendezvény főtámogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA). Kiemelt partnerünk az MTVA, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. Filmarchívuma és a Kecskemétfilm.

 

Az Országos Rajzfilmünnep csapata:

Csejdy Réka − fesztiváligazgató (reka@kedd.net, kapcsolat@rajzfilmünnep.hu)

Kristófné Ördögh Andrea −  projektmenedzser (kapcsolat@rajzfilmünnep.hu)

Dr. Gáspárné Dr. Balogh Annamária – pénzügyi vezető (penzugy@kedd.net)

Fodor Krisztina − kommunikáció, PR (pr@kedd.net)

A Rajzfilmünnep alapítója:

M.Tóth Géza, a KEDD Animációs Stúdió vezetője

Szervező: KEDD Animációs Stúdió

Főtámogató: Nemzeti Kulturális Alap 

További elérhetőségek:

kapcsolat@rajzfilmunnep.hu

+36 70 385 5927

Hivatalos oldalaink:

https://rajzfilmunnep.hu

https://www.facebook.com/OrszagosRajzfilmunnep

Facebook Likebox